Μιά ακόμη Διεθνής Αναγνώριση για το Ελληνικό Γραμματόσημο

Η διεθνής Φιλοτελική Ομάδα Μελέτης Μουσικής “Motivgruppe Musik”, που ιδρύθηκε το 1959, διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμό για το καλύτερο μουσικό γραμματόσημο της προηγούμενης χρονιάς.

Για τον διαγωνισμό του καλύτερου μουσικού γραμματοσήμου 2023, επελέγησαν και συμμετείχαν 69 γραμματόσημα που εκδόθηκαν το 2022 από 55 Φιλοτελικές-Ταχυδρομικές Υπηρεσίες από όλο τον Κόσμο.

Την 1η θέση για το «Βραβείο Yehudi Menuhin» έλαβε η Αυστρία με γραμματόσημο που απεικονίζει ένα τρομπόνι πάνω σε μία παρτιτούρα ενώ την 2η θέση πήρε η Ουρουγουάη με το γραμματόσημο για την μπαλαρίνα Maria Noel Ricceto.

Το γραμματόσημο της Μυρσίνης Βαρδοπούλου «Βύρωνας» από την σειρά «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί» με την επιβλητική μορφή του πρόσφυγα-οργανοπαίκτη κατέκτησε την 3η θέση του Διεθνούς Διαγωνισμού, με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο γραμματόσημο της Αυστρίας και ελάχιστη από το δεύτερο.

Η Διεθνής αυτή Αναγνώριση του Ελληνικού Γραμματοσήμου επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την σπουδαιότητα του γραμματοσήμου ως φορέα Πολιτισμού προς τον Κόσμο.

Οι συμμετοχές των Μουσικών Γραμματοσήμων του 2022 βρίσκονται στον σύνδεσμο : http://www.motivgruppe-musik.com/en/2023/08/13/yehudi-menuhin-trophy-2023-schoenste-musikbriefmarke-2022/

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *