3η Συλλεκτική EXPΟ στη Θεσσαλονίκη

Συλλέκτες, λάτρεις της ιστορίας και έμποροι συλλεκτικών, ειδών δίνουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή με Κυριακή 14- 16/6/2024, στην 3η συλλεκτική EXPΟ.

Η Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι των Βαλκανίων, διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος και ενισχύει την αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό. Παράλληλα, φέρνει κοντά τους συλλέκτες, οι οποίοι αποτελούν με τη σειρά τους φορείς της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Οι δύο πρώτες συλλεκτικές EXPO του 2023 σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με συνολική συμμετοχή 55 συλλεκτών, εμπόρων και οίκων δημοπρασιών και κοινό 20.000 περίπου επισκεπτών. Με το δεδομένο αυτό, η 3η Συλλεκτική EXPO 2023 διοργανώνεται με στόχο να αποτελέσει με τον καιρό θεσμό για την Θεσσαλονίκη μας, μια πόλη με παραδόσεις και πλούσια ιστορία. Η έκθεση θα έχει διπλό στόχο: Από τη μία συλλέκτες θα μπορούν να εκθέσουν τις συλλογές τους και να κάνουν ανταλλαγές με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα, και από την άλλη έμποροι αντικών και συλλεκτικών απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα αντικείμενά τους.

Τα κύρια εκθέματα θα είναι νομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, παράσημα, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, παιχνίδια, βιβλία, ρολόγια, ντοκουμέντα, αρχειακό υλικό, δίσκοι βινιλίου, τηλεκάρτες, πετρώματα, πίνακες, αλλά και κάθε είδους συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή:14 Ιουνίου 2024 (17.00-21.00-είσοδος μόνον για εμπόρους και διαπιστευμένους) και 15-16 Ιουνίου 2024 (09.00-20.00 είσοδος για γενικό κοινό).

Την οργάνωση έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία MC Salonica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *