Διαγωνισμός για το καλύτερο γραμματόσημο EUROPA 2024

Στις 15.5.24, κυκλοφόρησε η ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROPA 2024, με θέμα την «Υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα». Τη σειρά απαρτίζουν δύο κλάσεις – σε εντυπωσιακή σχεδίαση της Ανθούλας Λύγκα –, που απεικονίζουν δύο σπάνια μαλάκια των ελληνικών θαλασσών, με βάση εικαστικό υλικό, που παραχώρησε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, η PostEurop (η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομικών Αρχών), προκήρυξαν διαγωνισμό για το ωραιότερο γραμματόσημο, που εκδόθηκε με βάση το κοινό αυτό θέμα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέλεξαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με ένα γραμματόσημο που απεικονίζει το Argonauta Argo, ένα είδος θηλυκού χταποδιού το οποίο, για να προστατεύσει τα αυγά του, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κέλυφος, που μοιάζει με όστρακο.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση “Διαγωνισμός EUROPA-CEPT 2024” και φυσικά υποστηρίξτε με την ψήφο σας την ελληνική συμμετοχή (ΕΔΩ: https://www.europastamps.eu/europa2024), που αναμφίβολα παρουσιάζει με το γραμματόσημο ένα πολύ όμορφο και πάνω απ’ όλα εμβληματικό για τη θαλάσσια πανίδα μαλάκιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *